sobota, 14. januára 2017

Bramborový koláč

Příprava pro 4 osoby: 30 dkg brambor; 5 dkg rozinek; 0,5 dl rumu; 4 vejce; 12 dkg krystalového cukru; 12 dkg nastrouhaných mandlí; 12 dkg hladké mouky; 1 sáček vanilkového cukru; 1 citron; 1 kávová lžička prášku do pečiva; špetka soli
Vajíčka rozšleháme s krystalovým cukrem, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou. Směs dáme do vodní lázně a mícháme dál tak dlouho, dokud nezhoustne. Ve větší misce promícháme mouku s mandlemi, práškem do pečiva a s rozinkami, které jsme předtím namočili do rumu. Přistrouháme oloupané brambory uvařené ve slupce a přilijeme ještě vlažnou vaječnou směs. Těsto důkladně propracujeme, nalijeme do formy vyložené papírem na pečení a rovnoměrně ho rozprostřeme. Vložíme na 50 minut péct do trouby předehřáté na 200 °C. Upečený koláč před podáváním posypeme práškovým cukrem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára