piatok, 20. januára 2017

Houbová česnečka

300 g špiček nebo muchomůrek pošvatých, 1 kostka Masoxu, kmín, 6 - 8 stroužků česneku, pažitka nebo petrželová nať, 1 lžíce sádla, 2 krajíčky chleba
Očištěné houby nakrájíme (ze špiček použijeme jen kloboučky, muchomůrky pošvaté celé), dáme do hrnce a zalijeme vodou, do níž přidáme kostku Masoxu a trochu kmínu. Vaříme asi 30 - 40 minut do měkka. Na každý talíř připravíme česnek utřený se solí, přidáme trochu nadrobno nasekané pažitky nebo petrželové natě, špetku rozdrceného kmínu a přelijeme vývarem i s houbami. Jako vložku dáváme do polévky na rozehřátém sádle osmažený, na kostičky nakrájený chléb.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára