utorok, 17. januára 2017

Křehký koláč s jablky

28 dkg hladké mouky, 8 dkg cukru, citrónová kura, 18 dkg másla, 2 žloutku, na špičku nože prášku do pečiva, 1/2 kg jablek, 5 dkg hrozinek, cukr, trochu skořice, 5 dkg mandlí
Do mouky přidáme cukr, citrónovou kuru, prášek, nožem rozsekané máslo, žloutky a lehce vypracujeme těsto. Těsto dáme do chladna ztuhnout. Potom vyválíme 2 stejné placky, vykrojíme, jednu dáme na plech, ze zbylého těsta vyválíme váleček, který dáme kolem placky. Střed vyplníme jemně nakrájenými jablky, které posypeme hrozinkami, cukrem a skořicí a jemně sekanými mandlemi. Přikryjeme druhou plackou, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a ještě posypeme zbylými sekanými mandlemi. Koláč pečeme v mírnější troubě. Upečený pocukrujeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára