sobota, 14. januára 2017

Tvarohový závin

Příprava pro 4 osoby: 35 dkg tvarohu; 15 dkg pšeničné krupice; 3 dl mléka; 1 citron; 1 pomeranč; 10 dkg práškového cukru; 1 sáček vanilkového cukru; 2 polévkové lžíce smetany; 5 dkg rozinek; 1 balení závinového těsta; 1 vejce
Z pšeničné krupice a mléka uvaříme hustou kaši. Po vychladnutí do krupicové kaše přimícháme tvaroh, nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru, přisypeme práškový cukr, podle vlastní chuti vanilkový cukr, přidáme smetanu a rozinky. Důkladně propracujeme. Na jeden kus závinu použijeme 4 plátky těsta. Na plátky těsta položíme náplň, závin stočíme a položíme na plech. Povrch závinu potřeme rozšlehaným vajíčkem a v horké troubě přibližně za 15 až 20 minut upečeme dozlatova. Před podáváním posypeme práškovým cukrem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára