štvrtok 25. augusta 2016

Dobošův dort

12 dag krupicového cukru, 15 dag polohrubé mouky, 6 vajec.
Krém : 35 dag másla, 30 dag moučkového cukru, 7 dag kakaa, 3 žloutky. Poleva: 15 dag krupicový cukr
Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme prosetou mouku a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na šest dílů a ve vymazané a vysypané dortové formě upečeme šest tenkých placek. Necháme vystydnout, pět z nich potřeme krémem, stejně tak boky a povrch dortu a necháme v lednici ztuhnout. Poslední plát polijeme karamelem a ještě než zcela ztuhne, nařežeme nožem natřeným máslem na počet porcí. Když vychladne, pokladem na dort, který pak dokrojíme nožem namočeným v horké vodě.
Příprava karamelu : Cukr rozpustíme za stálého míchání na pánvi. Když má zlatavou barvu, ihned nalijeme na plát. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára