pondelok 1. augusta 2016

Hořící guláš Attila

Suroviny: 1 menší kuře, 2 cibule, 3 lžíce sádla, 2 zelené papriky, lžíce sladké mleté papriky, lžička pálivé papriky, 2 lžíce rajčatového protlaku, sklenka pálenky (meruňkovice, slivovice, brandy, třešňovice), vývar.
Postup: Nakrájíme cibuli a dáme osmahnout na sádlo. Syrové vykostěné kuře pokrájíme na větší kousky. Přidáme je k cibuli, osolíme a necháme pěkně osmahnout. Pak přidáme dvě lžičky papriky, ale nesmíme ji připálit, jinak by zhořkla. Podlijeme horkým vývarem z kuřete a necháme dusit. Mezitím pokrájíme žampióny a papriku a přidáme je k masu. Zahustíme protlakem a necháme dusit do měkka. Hotový guláš upravíme na talíř, polijeme kořalkou a zapálíme. Podáváme s rýží nebo s noky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára