pondelok 1. augusta 2016

Srbský guláš

Suroviny pro 4 porce: 600 - 800 g skopového masa z krku, 50 g slaniny, 2 lžíce sádla, 1 cibule, 1 lžička sladké papriky, 1 lžíce octa, 4 rajčata nebo 4 lžíce rajského protlaku, 2 papriky, 500 g brambor, sůl
Postup: Maso nakrájíme na kostky, osolíme. Kostičky cibule osmahneme dozlatova, přisypeme papriku, ihned ji zalijeme octem, za stálého míchání zpěníme, přidáme maso, opečeme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Přidáme oloupaná na dílky nakrájená rajčata, nudličky papriky, kostky brambor a podle potřeby podlijeme. Vše zvolna dusíme doměkka. Šťávu nezahušťujeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára