Suroviny: 1 kg hovězí kližky, 150 g sádla, 500 g cibule, paprika, sůl, pepř černý ml., kmín, majoránka, 20 g česneku, 30 g rajčatového protlaku, 100 g hladké mouky
Postup: Oloupanou cibuli pokrájíme a smažíme na sádle, až je cibulka hnědá, potom přidáme rajčatový protlak a orestujeme jej, aby ztratil kyselost. Potom přidáme pokrájené maso a orestujeme jej společně s protlakem. Přidáme sůl, pepř, papriku, lehce orestujeme, ale pozor, aby nám paprika nezhořkla, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu zahustíme jíškou. Provaříme asi 20 minut, potom přidáme majoránku a česnek a guláš procedíme na maso, chvilku povaříme a můžeme podávat.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára