štvrtok, 25. augusta 2016

Mandlový dort s sherry

200 g mouky, 110 g cukru, 100 g chladného másla, 5 vajec, 1 vanilkový cukr, 200 g mletých mandlí, 6 lžic sladkého sherry, kůra z citrónu a pomeranče, moučkový cukr
Z mouky, 50 g cukru, másla, 1 vejce a 1 lžíci vody rychle zaděláme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme v chladničce asi 30 minut odležet. Zbylá vejce oddělíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky s 60 g cukru a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme mandle, sherry a kůru. Sníh pozvolna vmícháme do žloutkové pěny. Troubu předehřejeme na 200 °C. Vyválené těsto dáme do dortové formy a vytvoříme okraj. Naplníme je mandlovou hmotou a povrch uhladíme. Pečeme 30 – 40 minut. Posypeme moučkovým cukrem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára