Suroviny: hovězí kližka, cibule, rajčatový protlak, paprika, nové koření, jalovec, česnek, muškátový oříšek, feferonky, strouhaný perník, červené víno, černé 10 - ti stupňové pivo, čalamáda
Postup: Na sádle podusíme hovězí kližku s červeným vínem 1 - 2 dl a tuto směs vydusíme. Zvlášť dusíme cibuli, na 1 kg masa cca 1/2 kg cibule. Když je cibule pěkně dozlatova opečená, přidáme červenou papriku a vzápětí rajčatový protlak a vše dobře promícháme a tuto směs s uvedeným kořením a feferonkou přidáme k masu a dusíme pod pokličkou doměkka. Když je maso měkké, přidáme přidáme perník na zahuštění a chuť a taky muškátového oříšku a dusíme doměkka. Na další zahuštění použijeme suchou opraženou jíšku z hladké mouky. Hustou směs rozředíme černým pivem. Na závěr se může použít čalamáda. Tento gulášek chutná výborně a snad nejlépe ohřívaný a to na druhý den.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára