pondelok, 15. augusta 2016

Plněné papriky-recept

50 g rýže, 100 g vepřového masa, 3 lžíce oleje, 3 cibule, 150 g žampionů, 250 g rajčat, sůl, pepř, česnek, 3 zrnka nového koření, bobkový list, špetka pálivé papriky, 40 g másla, petrželová nať, 4-5 paprik
Rýži napůl uvaříme v osolené vodě a zcedíme. Maso umeleme, osolíme, ochutíme pepřem, přidáme rýži, nakrájené žampiony, rozsekanou cibulku a petrželku, promícháme. Papriky seřízneme, vydlabeme a plníme směsi. V kastrole ohřejeme olej, zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájená rajčata, nové koření, bobkový list, česnek, pálivou papriku a vše promícháme. Vložíme papriky, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou v troubě doměkka. Jsou-li papriky hotové, šťávu zahustíme předem připravenou máslovou jíškou. Chvíli povaříme, vyjmeme bobkový list a celé koření a podáváme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára