štvrtok 25. augusta 2016

Boršč

voda,1/4 kg hovězího, 1/4kg vepřového bůčku,mrkev,petržel,celer,červená řepa,hlávkové zelí, hl. mouka, kysaná smetana,sůl,pepř,bobkový list,nové koření,citrónová šťáva,200 g. brambor,100 g. slaniny,100 g. rajčat,100 g. cibule,sladká ml. paprika,cukr
Maso nakrájíme na kostky a v osolené vodě vaříme do měkka společně s cibulí a kořením, když je maso téměř měkké přidáme na kostky (nebo nudličky) pokrájenou zeleninu a pokrájené brambory. Polévku zahustíme jíškou, kterou jsme si připravily ze slaniny, hl. mouky a sladké papriky. Asi po 10 min. přidáme nastrouhanou řepu a pokrájená rajčata a vaříme ještě asi 5 min. Do hotové polévky přidáme kys.smetanu, citr. šťávu a cukr.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára