štvrtok, 25. augusta 2016

Bramborové špízy

12 kusů menších brambor,150 g anglické slaniny,2 červené papriky,1 oranžovou papriku,2 cibule,2 stroužky česneku,1 lžičku provensálského koření,200 g sterilizovaných loupaných rajčat,2 lžíce olivového oleje,pepř,sůl,petrželku,ledový salát,1 rajče,limetková šťáva,olivový olej
Malé brambory uvaříme vcelku ve slupce. Stroužky česneku prolisujeme se solí a potřeme jím plátky anglické slaniny. Brambory obalíme slaninovými plátky a napichujeme je na špejli střídavě s kousky paprik a cibule. Špízy položíme na olejem potřený plech a pečeme při 160°C asi 15 minut.Zbylou červenou papriku krátce orestujeme na oleji tak, aby zůstala křupavá. Přidáme sekaná rajčata, provensálské koření, pepř a sůl a prohřejeme. Bramborové špízy podáváme podlité paprikovou omáčkou. Podáváme s ledovým salátem, rajčaty a olivovým olejem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára