streda, 24. augusta 2016

Tvarohový krémovník

220 g polohrubé mouky., 120 g Hery., 120 g moučkového cukru., 1 vejce., 2 žloutky., 1 ČL Kypřicího prášku do pečiva.,
Náplň – 500 ml mléka., 500 g měkkého tvarohu., 1 bal Pudingu s vanilkovou příchutí., 150 ml oleje., 1 vejce., 3 žloutky., 1 bal Vanilínového cukru.,
Sníh – 5 bílků., 5 PL cukru krupice.,
Na vál dáme mouku, cukr, kypřicí prášek, nastrouháme Heru, přidáme vejce a žloutky a ručně zaděláme těsto. Těsto dáme na asi 30 minut do lednice.Těsto vyválíme na pomoučněném vále na výšku asi 3-4 cm. Plech s vysokým okrajem vymažeme a vysypeme moukou a do takto připraveného plechu přeneseme těsto. Těsto vypracujeme rukou rovnoměrně po celé ploše plechu až do rohů, tak aby výška těsta byla asi 2 cm.
Náplň: všechny suroviny dáme do velké mísy a rozmícháme ruční metličkou nebo elektrickým šlehačem na nejnižším stupni otáček. Náplň nalijeme na těsto a moučník dáme předpéct při teplotě cca 180 °C po dobu 40-45 minut.
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Sníh natřeme na předpečený moučník, pomocí vidličky v něm uděláme vlnovku a moučník znovu pečeme asi 10 minut při teplotě 160°C.
Krémovník necháme po upečení vychladnout. Servírujeme nakrájený na kostky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára