nedeľa, 14. augusta 2016

Holoubata nadívaná

4 holoubata, 4 větší plátky slaniny, sůl, voda na podlití
Nádivka: játra z holoubat, 2 lžíce másla, 1 vejce, ½ hrnku mléka, 3 housky, petrželka, špetka muškátového květu, sůl
Osolená holoubata naplníme nádivkou a zašijeme je. Každé holoubě zabalíme do plátku slaniny a za občasného podlévání vodou a přelévání vypečenou šťávou je upečeme doměkka.
Příprava nádivky: Housky nakrájené na kostičky zalijeme horkým mlékem a necháme vsáknout. Máslo utřeme se žloutkem, soli, muškátovým květem a na nudličky nakrájenými játry. Vše smícháme s namočenou houskou a tuhým sněhem ušlehaným z bílků.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára